X
Y
B
M
Fitt nők
Fitt nők
A fitt nők titkairól......
Fitt férfiak
Fitt férfiak
Fitt férfiak kiemelt doboz lead-je....
Fitt edzők
Egészséges gyerek
Gyerekeinket érdemes már egészen fiatalon az eg...
Fitt hírek
Testolvasás kurzus
Testolvasás/Bodyreading...
Fitt nők
Fitt nők
A fitt nők titkairól......
Fitt férfiak
Fitt férfiak
Fitt férfiak kiemelt doboz lead-je....
Fitt edzők
Egészséges gyerek
Gyerekeinket érdemes már egészen fiatalon az eg...
Fitt hírek
Testolvasás kurzus
Testolvasás/Bodyreading...

Egy jó edzőtárs segíti a kitartást

Egy jó edzőtárs nem csak az edzésmunkát könnyíti meg, de kitartásra is ösztönöz, ráadásul az ember így nehezebben talál kibúvókat a rendszeres testmozgás alól - állítják a szakemberek.

"Sokan nem feltétlenül a társaság miatt járnak el tornázni, de a társaság segíthet abban, hogy ne adják fel az edzést" - fogalmazott Kerri O'Brien, a sportszereket gyártó Life Fitness vállalat munkatársa. Mint megjegyezte: ha az embernek vannak edzőpartnerei, sokkal nehezebb lemorzsolódnia, legyen szó akár a súlyfelesleg leküzdéséről, vagy a maratonra való felkészülésről. A közös cél erősíti a kapcsolatot, és megfordítva: a kapcsolat hozzásegít a cél eléréséhez. 

A Life Fitness egy amerikai felmérés során ezer rendszeresen sportoló felnőttet kérdezett meg az edzési szokásairól. A válaszokból kiderült, hogy a nők 27 százaléka szívesebben edz egy barátjával.

"Ahogy minden új szokás esetében, ha megvan a lehetőség arra, hogy az ember megossza a véleményét valakivel és vele közös döntéseket hozzon, nagyobb valószínűséggel tart ki a dolog mellett" - mondta O'Brien. 

A lényeg a felelősségben és a megbízhatóságban rejlik - mutatott rá Jessica Matthews, az American Council on Exercise (ACE) munkatársa. Ő az edzés egyik legnagyobb gátját a motiváció hiányában látta. "Ha az ember tudja, hogy valaki vár rá, az arra késztetheti, hogy akkor is sportoljon, amikor csak úgy, egyedül nem tette volna" - magyarázta Matthews.

Szerinte egy fitneszcsoportban jó edzőpartnereket lehet találni. "Az egy csoportba járó nők később, az órákon kívül, gyakran alkotnak edzőpárokat. A konditeremben gyúró férfiak pedig összemérik az izmaikat, az alakjukat, és pozitív visszajelzésekkel bátorítják egymást"

Nincs jobb módszer a kitűzött célok elérésére, mint egy jó edzőtárs - állította Adam David, egy manhattani jóga stúdió tulajdonosa is. A veterán jógamester szerint a magánórákat választó emberek jóval hamarabb panaszkodnak fáradtságra. "Egy csoport esetében ilyen nem történik, mert a társaság nem tűri meg a lajhárokat" - mondta. 

O'Brien azt tanácsolta a kezdőknek, hogy azonos képességekkel és célokkal rendelkező edzőtársat válasszanak maguk mellé. Arra is figyelmeztetett, hogy az edzőtársi kapcsolat is folyamatos odafigyelésre és ápolásra szorul. "A közös edzésnek megerősítenie kell a kapcsolatot és nem feszültté tenni azt. Tisztázni kell a közös célokat, és ha időközben az egyik partner változtatni akar, azt is meg kell beszélni" - hangsúlyozta.

Az edzőtárs-program persze nem mindenki számára megfelelő. A szakértők egyetértenek abban, hogy a magányos farkasok esetében az edzőteremben töltött idő csakis a magánszférába tartozik.


Fitness Budapest on Facebook

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /web/rejto10/fitnessbudapest.hu/modul/keret.php on line 470

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /web/rejto10/fitnessbudapest.hu/modul/keret.php on line 475