X
Y
B
M
Fitt nők
Fitt nők
A fitt nők titkairól......
Fitt férfiak
Fitt férfiak
Fitt férfiak kiemelt doboz lead-je....
Fitt edzők
Egészséges gyerek
Gyerekeinket érdemes már egészen fiatalon az eg...
Fitt hírek
Testolvasás kurzus
Testolvasás/Bodyreading...
Fitt nők
Fitt nők
A fitt nők titkairól......
Fitt férfiak
Fitt férfiak
Fitt férfiak kiemelt doboz lead-je....
Fitt edzők
Egészséges gyerek
Gyerekeinket érdemes már egészen fiatalon az eg...
Fitt hírek
Testolvasás kurzus
Testolvasás/Bodyreading...

Testolvasás kurzus

 

A Masszőr Akadémia képzési programjának keretén belül 2011 májusban újra elindul a Testolvasás / Bodyreading kurzus. A kurzus négy hónapon keresztül zajlik, havonta egy hétvégét vesz igénybe. 

Időpontok

2011. május 14-15. Modul 1. / Az alsó végtag, a medence vizsgálata
2011. június 4-5. Modul 2. / A háti szakasz és a vállöv vizsgálata
2011. szeptember 10-11. Modul 3. / A fej, a nyak és a felső végtag vizsgálata; Összefoglaló, gyakorlat

Bővebb információt IDE KATTINTVA olvashatsz!

A teljes kurzusból az első előadás már lezajlott, alább olvashatsz néhány beszámolót arról, hogyan vélekednek a résztvevők a Testolvasás kurzusról.

"Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a tanfolyam első hétvégéjén. Már az első alkalom után úgy gondolom, hogy sokkal tudatosabban tudom szemlélni/vizsgálni a klienseimet és saját magamat is.
Bárki, akit "elemeztem" az ott hallottak alapján, már most nagyobb szaktekintélyként nézett rám. 
Jómagam pedig azt érzem, hogy egyre inkább egységként tudom nézni az embert nemcsak lelki értelemben, hanem fizikai értelemben is, nemcsak egy-egy testrészre figyelve. Ami még különösen megragadott, hogy több oldalról, felfogásból is megközelítetted a problémákat, de senkire nem erőltettél rá semmilyen nézetet, látásmódot. Így mindenki maga kell, hogy rátaláljon a saját útjára, amihez sok kapaszkodót adtál.
Izgalommal várom a következő alkalmat."


Hetényi Ádám
személyi edző/testnevelő, TRX edző


"Érdekes kurzuson vehettem részt az elmúlt hétvégén: ez nem más, mint a testolvasás.

Gyógytornászként többször szembesültem azzal, hogy a mozgásszervi panaszokat nem lehet testtájakra lebontva kezelni. Sokat hallunk napjainkban az ún. holisztikus látásmódról, amikor is a testre egészként tekintünk és figyelembe vesszük a páciens érzelmi, fizikai és szociális állapotát is.

A négy egységből álló továbbképzés első foglalkozásából is világossá vált számomra, hogy egy olyan szemléletmóddal ismerkedhetem meg, amely megfelel a holisztikus szemléletnek és ezáltal hatékonyabbá teheti a későbbi munkámat. A két nap folyamán elsősorban az emberi test lehetséges strukturális eltéréseit tekintettük át, amelyet a gyakorlatban is volt alkalmunk elemezni. 

A kurzus segítséget nyújt ahhoz, hogy az eddig tanultakat egységes rendszerbe foglaljuk, illetve további információkkal egészítsük ki és azokat a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk, mint például az izomláncok-, illetve a fascia rendszerét és azok patológiai elváltozásait, továbbá egyes reflexológiai ismereteket."
 
dr. Kárpáti Klaudia, gyógytornász - Honvédkórház, Állami Egészségügyi Központ

“Hallgatóknak, illetve frissen végzett gyógytornászoknak gyakorlás szempontjából hasznos, mert egyrészt fejlesztik a látásmódjukat, egymáson gyakorolva a struktúrák patológiás elváltozásait vehetik észre, sőt ízelítőt kapnak plusz információkról, hogy ezekből milyen összefüggések illetve következtetéseket vonhatunk le fascia, szegmentek illetve érintőlegesen akár  belső szervek szempontjából is."

Bodnár Hajnalka, gyógytornász 
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Fizioterápiai Tanszék

Szeretnél Te is bekapcsolódni az előadás-sorozatba? A létszám limitált, de van még néhány hely. Ha "lemaradtál" az első előadásról, akkor is jelentkezhetsz a teljes kurzusra, hiszen az előadássorozat márciusban újraindul, így bepótolhatod az első előadást.

 


Részletek

Fitness Budapest on Facebook

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /web/rejto10/fitnessbudapest.hu/modul/keret.php on line 470

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /web/rejto10/fitnessbudapest.hu/modul/keret.php on line 475