Gatorade - Egy üditőital sportolóknak

Gatorade – Egy üditőital sportolóknak

A Gatorade egy olyan sportital volt kezdetben, amelyet kifejezetten sportolók számára fejlesztettek ki, ma már nem kifejezetten sportital, hanem sokkal inkább üditőital, amit a PepsiCo forgalmaz.

Az amerikai Florida Egyetemen 1966-ban Dr. Robert Cade és Dr. Dana Shires fejlesztette ki azt az üdítőitalt, amit az egyetemi focicsapatról neveztek el. A Floridai Egyetem focicsapatát Gators-nak hívták, így lett az üditőital neve: Gatorade.

Gatorade - Egy üditőital sportolóknak

A szabadolom

Dr. Cade szabadalmaztatta a terméket és a termék gyártásával kapcsolatban megállapodást kötött az indianapolisi gyümölcs és zöldségkonzervet gyártó céggel. Az egyetem jogot formált az üditőital receptjére, és pert indított, aminek következtében 1973-ban bíróság döntött és az Egyetem nyolcvan millió dollárt szedett be jogdíj címen.

Propel

A márka 2003-ban bemutatta a Propelt, amit fitnessz-víznek is neveznek. Mivel az új termék szacharózt, szuklarózt és aceszulfám káliumot is tartalmaz – kevesebb energiatartalmú, mint a Gatorade. A Propelt azok számára fejlesztették ki, akiknek fontosabb a szervezet vízháztartás-hiányának pótlása, mint az energiabevitel.

Gatorade - Egy üditőital sportolóknak

További fejlődés, új termék az energiaszelet!

1999-ben a vállalat bemutatta energiaszeletét, egy olyan élelmiszert ami versenytársává vált a PowerBarnak és a Cliff szeletnek, mivel a Geotrade Energy Bar nagyon nagy részben fehérje és hozzáadott szénhidrát, puffasztott gabona és rizsszirup alapanyagú, mint a legtöbb energiaszeleté.

Zsákolás – tradíció teremtő erő!

1986-ban az NFL – Nemzeti Futball Ligában játszó New York Giants csapat miután megnyerte a meccset edzőjét a hűtőszekrénybe dobta… A következő évben pedig megnyerték a Super Bowl kupát. Ebből alakult ki a Gatorade-zsákolás szokása, ami nem jelent mást, mint, hogy a győztes csapat az edzőjét beledobják egy a márka üdítőitalaival teli hűtőrekeszbe.