A szegedi kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján megszületett az egyik legértékesebb magyar aranyérem: a férfi K1 “Király számában” – kajak 1000 méteres távon (olimpiai szám!) – a 22 éves Kopasz Bálint élete legnagyobb sikerét érte el, és  a tokiói olimpia egyik legfőbb aranyvárományosának lépett elő.

Ez a győzelem azért is mérföldkő a honi kajakozás történelmében, mert legutóbb 22 éve, Storcz Botond 1997-es VB-győzelme óta nem nyertünk érmet ebben a számban, és most rögtön aranyat hozott, ill. húzott be Bálint lapátja! GRATULÁLUNK Bálintnak, aki most nyerte meg az egyélni 1000 méter kajak döntőt és élete első felnőtt VB-én máris aranyérmes lett!!!

A győzelem után így nyilatkozott: “Szembeszeles pálya volt, aminek annyira nem örültem, de mentálisan erősnek, profinak kell lenni. Nagyon jó formában éreztem magam már tegnap is, és szerencsére most is. Óriási boldogság, hogy a kedvenc pályámon nyerni tudtam. A másik két rivális erősebb a rajtban, fizikálisan, ezért mentek el az elején. Az utolsó ötven méteren láttam, hogy tisztán vezetek, ezért ki is engedhettem. 750-ig hallottam a helyi műsorközlőt, utána viszont megszűnt a világ, csak magamra figyeltem. A célban viszont láttam a remek közönséget”

A 21 éves Kopasz Bálint felkészülése maximálisan tudatosan, lépésről – lépésre van mindig megtervezve: Édesanyja Demeter Irén az edzője, a szakmai program mellett a sport-diétás étrendjéért is Ő felel!