Júliusban már túlvagyunk az év felén, ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mennyit valósítottunk meg azokból a célkitűzésekből, amelyeket erre az évre terveztünk. Abban az esetben, hogy ha erre az évre szilveszterkor sportcélokat fogalmaztál meg, de még nem sikerült azokat megvalósítanod, akkor fusd át gyorsan ezt a cikket és válasz olyan aplikációkat az okostelefonodra, amelyek hozzátehetnek valamit, segédeszközei lehetnek a céljaid megvalósításának.

MyFitnessPal

mobilalkalmazás

A Wall Street Journal, a Today Show és az NBC médiaajánlatában is szerepel, és már több éve listavezető az Egészség és Fitness kategóriában. Ez az alkalmazás a lehető legnagyobb ételadatbázissal rendelkezik. Segítségével nagyon könnyű a kalóriaszámlálás és minden nap beállíthatod az alkalmazáson azt is, hogy mekkora tömegtől szeretnél megszabadulni. A MyFitnessPal abban szeretne a segítségedre lenni, hogy hogyan szabadulj meg a súlyfeleslegedtől. A csatlakozás díjmentes, ingyenesen hasznáható. Az alkalmazás készítői azt szerették volna, egy olyan alkalmazást álmodtak meg, amely a felhasználót abban segíti, hogy a lehető leggyorsabban és a lehető legkönnyebben naplózhassa az ételeit. Minél inkább a hatlamunk alá vonjuk az elfogyasztott ételeink minőségét, annál valószínűbb, hogy sikerül elérnünk a fogyással kapcsolatos céljainkat.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

A Good Morning America és a New York Times is ajánlja azt az aplikációkat, amely 36 különbőző gyakorlattal és több mint ezer edzéskombinációval és húsz különféle erősségi fokozat beállításával rendelkezik. Az alkalmazáson kívül amire még szükséged van, az nem más, mint egy szék, egy fal és egy kis terület a földön. Az 7 minutes workout egy olyan edzésprogramot tartalmaz, amely minden perc számbavételével segít a felhasználónak. Több mint három millió letöltéssel büszkélkedhetnek az alkotók.

C25K

A Couch to 5K progam több millió sikertörténettel bászkélkedhet. A New York Times azt írta ról, hogy könnyen használható, mivel kezdők számára készült. 8 hét alatt érhetjük el, hogy olyan futókká váljunk, amilyenek mindíg is szerettünk volna lenni. A kanapétól, az 5 kilométeres futásig heti három harminc perces edzésen keresztül juthatunk el és amikor az edzés végére érünk, arra is lehetőségünk lesz, hogy egy 5 kilóméteres versenyen is elinduljunk.

Mindegyik applikáció elérhető, mind Android, mind iOS operációs rendszeren. “Gyakran könnyebb nagy célokban gondolkodni, mint kicsikben. A kis célokat sokféleképp el lehet érni, de még többféleképpen el lehet szúrni. A nagyobb célokhoz általában több erőforrás és lehetőség áll a rendelkezésünkre.” Ezt Larry Page, a Google egyik társadalpítója mondta. A sportcéljaid megvalósításában az elhatározásodon és a kitartásádon túl, sokat segíthet egy személyi edző, aki professzionális társként felügyeli az előmeneteledet és az erőfeszítéseidet a céljaid megvalósításáért.