Kis mennyiségben, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára a vitamin, mivel az előállítására nem képes, ezért tápanyag formájában tud csak hozzájutni. Amikor megfelelően táplálkozunk, tehát vegyes táplálkozással élünk, akkor az étrendünk nagyjából lefedi a vitaminszükségletünket. Arra is figyelemmel kell lennünk, hogy a táplálék vitaminban gazdag legyen és arra is, hogy az ételek elkészítése során az ételek ne veszítsék el a vitamin tartalmukat. A hevítés során a vízben oldódó vitaminok 10-50%-a elbomolhat.

Az egészséges szervezetnek a vitaminokon túl szüksége van ásványi anyagokra és nyomelemekre is.

A sportolók, rendszeresen sportolók számára fontos, hogy az izmok és a porcok védelmén túl a hiánybetegségek megelőzésére is megfelelő mennyiségű vitaminnal lássák el a szervezetüket. Tudatos és változatos táplálkozással biztosíthatjuk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, akkor is, ha rendszeresen sportolunk, de szükség lehet pótlásukra, esetleg táplálékkiegészítők szedésére is.

A több teremmel rendelkező Life1 fitnesz teremben edzés előtt vagy akár edzés után is lehetőségünk van arra, hogy a vitaminbárban pihenjünk egy keveset. Kávét ihatunk vagy esetleg tápláló turmixot vagy shaket. A vitaminbároknál chat sarkot is kialakítottak, ahol nagyszerű lehetőségünk kínálkozik arra, hogy a rég nem látott barátokkal beszélgessünk vagy új emberekkel ismerkedjünk meg.

A Life 1 klubjaiban ingyenes wifi szolgáltatás gondoskodik a vendégek hálózati kapcsolatáról. Annak érdekében, hogy a vitaminbárokban ne kelljen a készpénzzel bajlódni, lehetőségünk van arra, hogy egy általunk meghatározott összeget befizessünk a Life1 egyenlegünkre és fogyasztáskor tudunk a kártyánkkal fizetni.