Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz – Ha elhatároztuk magunkat, hogy egészséges életet fogunk élni és a rendszeres testmozgás mellett tettük le a voksunkat, akkor nagyon fontos még, hogy az egészséges táplálkozásra is folyamatosan törekednünk kell. Olyan ételeket kell fogyasztanunk amelyek ellátnak minket megfelelő energiával.

Grillezett csirke

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

Ha rendszeresen sportolunk, gyakran edzünk, akkor a szervezetünknek sok fehérjére van szüksége.

A fehérjét a szervezetünk az izmok építésére és a vérsejtek létrehozására használja fel. Ha ebédre vagy vacsorára grillezett csirkét vagy pulykát eszünk, akkor sokat tettünk az egészséges táplálkozás terén.

A grillezett csirkét zöldségekkel fogyaszthatjuk. Természetesen arra oda kell figyelnünk, hogy ne legyen benne túl sok zsír, só vagy tartósítószer és a változatos táplálkozás szabályait is szem előtt kell tartanunk.

A grillezés az egyik legősibb módja a hús elkészítésének. Ma a grillre már nem csak a húsok kerülnek, hanem helyet kapnak rajta sajtok, zöldségek, de akár gyümölcsök is. Egy grillparty nem csak az evés, de a társas kapcsolatok ápolására is nagyszerű eszköz.

Banán

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

Mivel a gyümölcs könnyen emészthető, ezért a kisbabáknak is rendszeresen szokták adni. A gyomorból 110 perc alatt kirül, ajánlható a gyomorfekélyben szenvedők számára is. Leginkább A-U- E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt, foszfort miatt szokták említeni a táplálkozási szakértők a banán gyógyhatását.

Természetes energiát ad, abban az esetben is, hogy ha nincsen sok időnk arra, hogy elkészítsük és elfogyasszuk ételünket. A banánban hasznos tápanyagok vannak, a szervezet számára könnyen feldolgozható és energiává alakítható. A banán kalóriadús ezért bármikor is fogyasztjuk, energiával tölt fel. Káliumban és magnéziumban is gazdag ami a vérnyomásunkra és a szívünkre is jótékony hatással lehet.

Teljes kiőrlésű gabona

Három egyszerű tipp az egészséges táplálkozáshoz

Akár edzés előtt, akár reggel nagyszerű étel. A gyümölcsök és a zöldségek mellett a gabonafélék adják az egészséges táplálkozás alapját. A teljes kiőrlésű alapanyagból készült termékek több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, több betegség megelőzésében segíthetnek és a vérnyomást és a koleszterin szintet is csökkenthetik.